Plats för de kartonger som inte får plats i nya lyan

Vi är alla mer än väl medvetna om att det idag i Sverige finns vindsförråd som är fyllda till bredden med flyttkartonger med saker som aldrig kommer att packas upp. Istället för att rensa ut och kasta det som man inte behöver väljer svensken allt som oftast att spara allt i kartonger på vinden. Detta beteende blir lätt till ett problem för den som vill ha möjlighet att utnyttja vindsförråd eller liknande till förvaring som man kan ha mer praktisk nytta av. Är vindsförrådet fullt med överfulla flyttkartonger finns ingen möjlighet att använda utrymmet till att förvara saker som det vore mer praktiskt att ha begränsad tillgång till såsom vinterkläder, sportutrustning, trädgårdsutrustning med mera.

Den självklara lösningen till detta problem, förutom det uppenbara att rensa upp i sina gamla kartonger, är att hyra magasinering. Genom att anlita en firma som tar hand om de överflödiga kartongerna kan du enkelt och smidigt få tillgång till en massa utrymme i ditt vindsförråd. På så sätt kan du slippa ta tag i din gamla barlast och ändå göra plats och rum till smart och praktisk förvaring. Att hyra magasinering är relativt billigt och garanterat värt det för att slippa allt besvär som att göra sig av med gamla saker innebär.

Kort- eller långsiktig förvaring
Det finns två stora varianter när det kommer till magasinering. Antingen kan det handla om en kortvarig magasinering för att underlätta till exempel vid flytt. Det kan exempelvis vara väldigt skönt att, under en flytt, magasinera delar av bohaget för att få gott om plats för att kunna fixa och dona i den nya bostaden. När du sedan har kommit i ordning på det nya stället kan du avsluta magasineringen och ta hem dina kartonger för att bli klar med flytten ordentligt.

En långsiktig magasinering fungerar lite på ett annat sätt. Då kan det exempelvis gälla kartonger eller bohag som man har svårt att göra sig av med, men som man ändå inte vill ha i bostaden då de tar upp mycket utrymme. Att kunna förvara dessa i något magasin istället för att låta dem fylla vindsförrådet är fantastiskt skönt och är en relativt enkel sak att ordna. Kontakta din lokala magasineringsfirma i Stockholm och låt dem ta hand om dina kartonger tills du antingen beslutar dig för att du behöver dem eller tills du gör dig av med dem för gott.