Däckhotell – trygg förvaring av dina däck

Däckhotell är den ultimata lösningen för dig som inte vill förvara dina däck i en egen lokal. Däcken byter sedan av varandra i samband med dina däckbyte.

Vad gör egentligen däck när de ligger på ett däckhotell? Det är en rolig tanke att de ligger och slappar framför poolen, äter hotellfrukost bestående av motorolja och gummi eller att de får avslappnande massage på hotellets spaaavdelning. Men det är förstås en tanke baserad på rena fantasier.

I verkligheten handlar däckhotell inte om någonting annat än förvaring. Det är till för dem som kanske inte har plats, eller lust, att förvara sina däck på hemmaplan under den säsong då de inte används. Ett problem som skulle kunna vara av ganska stor karaktär, om det nu inte alltså vore för däckhotell.

Däckhotell – minskar stöldrisken

Rent konkret går det till så att däcken hämtas ut i samband med att det är dags att byta från sommardäck till vinterdäck – eller vice versa. Samtidigt som du tar av och lämnar in de gamla däcken sätter du på de nya som har legat och vilat upp sig på sitt hotell. Enklare kan det knappast bli.

Sedan finns det ytterligare en aspekt som inte ska förminskas. Den handlar om stöldrisken. Däck är värda mycket pengar och borde därför vara högprioriterat att de skyddas från klåfingriga tjuvar. Och faktum är att de inte kan få ett bättre skydd än vad de får när de vilar i trygghet på sitt lugna och säkra däckhotell.